Tümdef
Haberler

“Tıbbi Cihaz Sektörünün MDR Sürecinde Finansmana Erişimi Çalıştayı ve Prefinansman Protokolü” imzalandı

MDR süreçlerinde finansal maliyetlerin kolaylaştırılmasına yönelik T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türk Eximbank yeni ve güncel prefinansman imkânları, T.C. Ticaret Bakanlığı, TİTCK, Türk Eximbank, İhracatı Geliştirme A.Ş ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, sektörel derneklerin katılımıyla yapılan protokol imza töreni ile duyuruldu.

Ticaret Bakanlığı konferans salonunda düzenlenen “Tıbbi Cihaz Sektörünün MDR Sürecinde Finansmana Erişimi Çalıştayı ve Prefinansman Protokolü” İmza Töreni’ne; Ticaret Bakan Yardımcı Ö. Volkan Ağar, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü Tarık Sönmez, Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, İGE A.Ş. Genel Müdürü Kasım Akdeniz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Dr. Asım Hocaoğlu, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Adil Pelister, Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, TÜMDEF başkanı Kemal Yaz, EGEDER Başkanı Onur Akgün ile çok sayıda bürokrat ve sektör temsilcisi katıldı. İmza Töreni’nin ardından İKMİB Tıbbi Cihaz Komite Toplantısı gerçekleştirildi.