Tümdef
Mevzuatlar

TCOKKA- Tıbbi Cihazların Elektronik Kullanım Talimatlarına İlişkin Tebliğ

TCOKKA- Tıbbi Cihazların Elektronik Kullanım Talimatlarına İlişkin Tebliğ 06 Nisan  2023 tarihli ve 32155 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Avrupa Birliğinde (AB) yürürlüğe giren 4 Aralık 2021 tarihli ve (AB) 2021/2226 sayılı Komisyon Uygulama Tüzüğü ile daha önceden (AB) 207/2012 sayılı Komisyon Tüzüğü ile belirlenen tıbbi cihazların elektronik kullanım talimatlarına ilişkin kurallar,  (AB) 2017/745 sayılı Tüzüğün yeni gerekliliklerine ve bu alandaki teknolojik gelişmelere uygun olarak revize edilmiştir.

AB’nin güncel tıbbi cihaz mevzuatına uyum çalışmaları kapsamında söz konusu Komisyon Uygulama Tüzüğüne paralel olarak hazırlanan Tıbbi Cihazların Elektronik Kullanım Talimatlarına İlişkin Tebliğ, 06 Nisan 2023 tarihli ve 32155 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olup yayımı tarihi itibarı ile yürürlüğe girmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.